Szűrés

A(z) virtuális valóság kulcsszót tartalmazó cikkek

Horrorisztikus élményt ad a VIVE

2020. október 27. -

Sehol máshol nem lehet részed olyan horrorisztikus élményben, mint a virtuális valóságban! A padló minden reccsenése, az elsuhanó árnyak és minden rád leselkedő rémség varázslatosan valódinak hat, mintha csak a legnagyobb rémálmodban lennél éppen.

Tovább

VR applikáció tanít a helyes kézmosásra

2020. január 7. -

A kézhigiénia szabályok betartásával akár felére csökkenthető az óvodai és iskolai hiányzások száma, míg az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések akár 70%-kal is mérsékelhetők. A virtuális technológia ma már ezen a területen is tud segíteni.

Tovább

Virtuális Mona Lisa kiállítás a Louvre-ban

2019. október 29. -

A HTC VIVE Arts részlegét az a megtiszteltetés érte, hogy a párizsi Louvre partnerének választotta a múzeum első virtuális valóság (VR) élménycsomagjának kidolgozásához, melynek címe „Mona Lisa: A szemüveg mögül”, és a kiállítás már 2019. október 24-től látogatható. Az élmény átélésének ezen új, és sokkal mélyebb módja lehetőséget ad a látogatóknak, hogy úgy lássák Leonardo da Vinci legismertebb mesterművét, ahogy eddig még soha. Az élmény a Louvre, da Vinci munkásságát áttekintő, korszakalkotó, visszatekintő kiállításán belül érhető el, valamint bárki részese lehet bárhonnan a nagyvilágból a VIVEPORT-on keresztül is.

Tovább

Bejelentették a HTC Vive Cosmos VR-t

2019. szeptember 12. -

A HTC VIVE bejelentette, hogy az új VIVE COSMOS virtuális valóság eszköze hamarosan elérhető lesz Európában, így hazánkban is. Ezzel egy időben bejelentették a Vive Cosmos funkciókészletét és a termékjellemzőit is, valamint a már induló előrendelésre vonatkozó információk is napvilágot láttak.

Tovább